Středa 18.2.2009
JuraS.
Hezký článek. Řasy Chlorella a Spiurulina se dají sehnat u prodejců rybářských potřeb, těch co vyrábí pro kapraře. Přidávají se do směsí pro boilies. Viděl jsem před časem nabídku-bylo to v balení jako salám, váha kolem kila za cenu kolem 100,-. V rybářství se taky rybám kvůli vybarvení přidává vitamin Carophyll red..obsahují ho všechny kvalitní směsi Robin Red..kaprovité ryby jsou po něm jako diví..možná to bude i pro akvarijní...
Neděle 15.2.2009
Zpevak
vyborne zkusim neco z toho
Sobota 28.7.2007
skryw
pro nakbor i ostatni :-) stou zelatinou sem to zkousel a mam pocit ze se jen rozpusti a kali vodu
Úterý 23.1.2007
Macek
Hezký článek a obdivuji Vás,že máte takové nadšení.Tak to má být.Když jsem ještě nebydlel v králíkárně,tak jsem u rodičů zabral sklep a jak jinak pěstírna.Krmil jsem diskuse pouze živým a dokonce i nítěnkamy(Proplachované vodou z osmózy)Momentálně mám pouze 660 a 560l v kuchyni(bytovka?!)a čas akorát na ocelláty.Krmím vším a srdce jednou týdně pokapu beta karotenem(propíchnu tobolky).Nemyslím,že by jim to škodilo a přebarvený nejsou.Dokonce jsem je naučil žrát i banány.Vytírají se pravidelně,ale nemám čas je odchovat.Větší a kondičně vypadající jsem neviděl.Neumím s foťákem,ale nějaké snímky někde jsou od mladý.(jsem technicky pozadu-počítač,foťák).Já dřív používal Agar,když jsem diskům dělal dlabanec.Přeju ať to roste.(omluvte případné nedoklepy-datluji)
Úterý 16.1.2007
AQAHAD
Pridam svoje krmivo: na Vanoce 95 jsem z rozmernejsiho kapra vytahl pres lir a pul jiker. Protoze jsme to nebyli schopni zkonzumovat, dal jse si litr bokem do zavarovaci sklenice na zavit a pridal asi tretinu hmotnosti soli. Casem me napadlo trochu vyndat, rozkmrdlat v ciste vode, slit bubliny a dat rybam - skalarky, ancistrusi, pancernicci. Krmivo mi vydrzelo cely rok a rybami je velmi oblibeno, uz mam zase zasobu na cely rok. Uchovavam to v lednicce.
Libi se mi ne nem, ze vlastne prisoluji rovnou ryby, aniz bych si soli priotravil kytky.
Středa 10.1.2007
Romy
Mlynar-krásný příběh,to napíše opravdu jen život.
Středa 10.1.2007
mlynar
Kdysi, ještě než jsem si pořídil mrazák jen pro ryby, jsem zkoušel krmit i srdcem. Tehdy jsem měl v rodinné mrazničce hroudu z hovězího srdce se špenátem. Jednou moje žena koupila zavářku na hovězí polévku s knedlíčky. Po nákupu to uložila do mrazáku. Asi za dva dny dle programu došlo na onu polévku. Tak nadávat na to, jak špatně knedlíčky drží a ve vodě se rozpadají jsem ji hodně dlouho neslyšel. Nakonec to nějak dopadlo. Polévka měla i trochu divnou chuť, ale šlo to a tak jsme ji docela v pohodě zblajzli. Jaké bylo mé překvapení, když jsem si druhý den šel pro hroudu srdce abych si ji předstrouhal a zjistil jsem, že je v tom majoránka,........ :o)
Středa 10.1.2007
tribitka
pěkný článek, u nás také končím vyvařování pro ryby podle dcery " červy" v mrazáku. krásné fotky, terčovci jsou úžasní,zatím si na ně netroufám,když čtu co všechno potřebují.
Středa 10.1.2007
Romy
Langosh-A jak si myslíš,že to vypadá u nás? :-)Šuplík ryby,šuplík pes a šuplík my.Při vaření mi rodina odchází tiše blinkat,ale už si taky trochu zvykli.Když žena četla o Havrošově pozadí,tak betonování v koupelně by zase neprošlo u nás.Jen se hrozí,kam až ve svém koníčku zajdu.Prý jsme všichni magoři.Asi má pravdu. :-)))
Středa 10.1.2007
langosh
Tak to může být inspirace tak pro svobodné akvarist(k)y. Já něco takového doma zkoušet, tak bych letěl:)), stačí, že mám v lednici a mrazáku pořád nějaké krmení - ještě rybám vyvářet, tak to by bylo na rozvod:))).
Roman:)
Středa 10.1.2007
Plecos
Skvělý praktický článek!
Středa 10.1.2007
Romy
Nakbor-Ano,vitamíny jsou pak dostupnější pro trávení,ale jen A,D,E,K,proč si myslíte,že v restauraci dostanete k salátu olej?Při proplachování,se samozřejmě spousta vitamínů odplaví,ale za dobu louhování,jich dostatečné množství zůstane v potravě.
Vyghum-Zatím fotím na poloautomatiku,stále se učím,ty časy souhlasí,naštěstí jsou terčovci klidní.Crossocheily jsem bez blesku ještě nechytil.
Středa 10.1.2007
Wolfi
napadlo mě jedno takové řešení namáčet v těchto vitamínovích šťávách sušené přírodní krmivo (např. gamarus) svůj účel by to mohlo též splnit a bylo by to snadnější na přípravu.
Středa 10.1.2007
nakbor
Moc tomu nerozumim? Proč vyplavujete vitamíny rozpustné v tucích, jsou pak dostupnější pro trávení? Nejdřív je vyplavíte a pak vše propláchnete vodou. Tím je přeci odplavíte, ne?
Nebylo by lepší to vše něčím zalít, nepadá mě třeba želatina, i když je to asi blbost, aby se nic nevyplavilo.
Krmivářství moc nerozumim, tak to berte jen jako dotaz neznalého člověka.
Středa 10.1.2007
mlynar
Výborně pane kolego, to co jste zde napsal neplatí jen pro terčovce, ale i pro další rybky!!!
Středa 10.1.2007
Vyghum
Zajímavý návod. Sice ho asi zkoušet nebudu (jsem spíše rostlinář), ale jako alternativa ke komerčním krmivům se mi to zdá dost dobré. Pouze bych se obával toho, že něčeho dám do krmiva moc a něčeho málo. Nasákavost jednotlivých skrmovaných živočichů je asi různá a tak zásobení vitamíny nebude moc rovnoměrné. To ale nejspíš nevadí, v přírodě ryby nemají určitě také 100% vyváženou stravu.
Ty časy focení 1,6s mě zaujaly.... to terčovci postojí na místě bez hnutí tak dlouho?
Středa 10.1.2007
Crayfish
Pěkný, návodný, přehledný a velmi dobře napsaný článek. Oceňuji i kvalitní, ilustrativní fotografie, včetně technických (fotografických) parametrů snímků. Je vidět, že pokud je dostatek světla (a i rybka většé), není nad snímek pořízený bez blesku, barvy jsou přirozené O:)